- Slut med at forbrugeren kun opnår rabat ved køb af store mængder – indførelse af mulighed for lav styk-pris.
- Indførelse af køb-per-vægt på frugt og grønt.
- Indførelse af de »uperfekte« frugt og grønt i detailhandlen – for eks. agurker der krummer, æbler i forskellige størrelser, mm.
- Opfordre detailhandlen til at sælge fødeverer, som er ved at nærme sig udløbsdatoen, til nedsatte priser.
- Lovforslag om at gøre det lovligt at sælge/give væk fødevarer efter udløb af datoen for »mindst holdbar til« samt fritagelse af detailhandlens ansvar for maden – dog skal det sikres, at maden stadig er 100% god og spiselig.
(http://www.stopspildafmad.dk/tiltagmodmadspild.html)
Fødevarestyrelsens råd om madspild;
http://www.foedevarestyrelsen.dk/Forbruger/Emner/Hygiejne_og_holdbarhed/Sider/madspild.aspx
Miljøstyrelsens råd om madspild;
http://www.brugmerespildmindre.dk/mindre-madspild
Tiltag hvor man kan gøre noget her og nu;
Mange tak for henvisningen til os :-))