Ideer og tiltag til at reducere madspild

  • Slut med at forbrugeren kun opnår rabat ved køb af store mængder – indførelse af mulighed for lav styk-pris.
  • Indførelse af køb-per-vægt på frugt og grønt.
  • Indførelse af de »uperfekte« frugt og grønt i detailhandlen – for eks. agurker der krummer, æbler i forskellige størrelser, mm.
  • Opfordre detailhandlen til at sælge fødeverer, som er ved at nærme sig udløbsdatoen, til nedsatte priser.
  • Lovforslag om at gøre det lovligt at sælge/give væk fødevarer efter udløb af datoen for »mindst holdbar til« samt fritagelse af detailhandlens ansvar for maden – dog skal det sikres, at maden stadig er 100% god og spiselig.

(http://www.stopspildafmad.dk/tiltagmodmadspild.html)

Fødevarestyrelsens råd om madspild;

http://www.foedevarestyrelsen.dk/Forbruger/Emner/Hygiejne_og_holdbarhed/Sider/madspild.aspx

Miljøstyrelsens råd om madspild;

http://www.brugmerespildmindre.dk/mindre-madspild

Tiltag hvor man kan gøre noget her og nu;

http://www.stopspildafmad.dk/madtilhjemloese.html

1 thoughts on “Ideer og tiltag til at reducere madspild

  1. Mange tak for henvisningen til os :-))

Skriv en kommentar